Bandera Inglesa.co.uk Bandera Española.com | 935170161 | 622004365 | Li truquem ¡GRATIS!

ISRC & CD-Text & Títols de les cançons en l'ordinador

Cd-Text

Les còpies que fabriquem en duplimaster poden portar CD Text si vostè ho desitja

El CD Text és una extensió al format original de AudioCD que permet que alguns reproductors (actualment pràcticament tots els reproductors de música ho reconeixen) reconeguin i mostrin la informació que contenen, com a autor, compositor, títols de l'àlbum i cançons, etc.

Les còpies que nosaltres fem poden recollir el CD Text si l'original ho té i a més ens ho sol·licita expressament. Com és alguna cosa especial, cal fer un duplicat especial. Molts programes d'enregistrament de PC/Mac no ho graven. iTunes, per exemple, si ho grava si es marca la casella corresponent. Per defecte tampoc ho grava.

A la foto del costat es veuen dues fotos de diferents pantalles del CD Text en un Cotxe. La d'a dalt és la cançó en reproducció i la segona és el llistat de totes les cançons. A dalt a més de la cançó, es veu el títol de l'Àlbum i l'Artista (cantant).

Els estudis professionals de masterización ho solen incloure en els seus DDPs.

Nosaltres podem verificar si el seu disc ho té incorporat, i si no ho té, li podem crear un master que ho porti incorporat el CDText completament gratis.

ISRC

ISRC (International Standard Recording Code) són els codis inserits en l'àudio de tal manera que les empreses de Gestió de Drets d'autor puguin "escoltar" les esmentades cançons i d'aquesta manera quantificar la quantitat (els royalties) que li correspon a l'amo dels drets

Si voste és l'autor o editor de la música i té assignats codis ISRC i a més estan inserit en l'Àudio, nosaltres anem a fer còpies que els portin inclosos.

Si voste té els codis, però no esta segur de si estan inserits, nosaltres l'hi podem verificar i si no li podem crear un master que els porti incorporat completament gratis.

Si no els té, però li agradaria tenir-los per poder publicar la música digitalment (com en iTunes, Amazon Music, etc), els hi podem facilitar sempre que nosaltres gestionem aquesta publicació:


  1. Si vostè paga els codis, el 100% del que es recapti en els serveis digitals se li pagarà a vostè. (nosaltres publiquem en mes de 20 plataformes digitals).

  2. Si els hi donem gratis, llavors mantenim una mica dels drets generats en aquestes plataformes per compensar-ho.

Recordi sempre que els ISRC són per recaptar drets d'autor. Si algú els hi regala a canvi de gens, almenys pregunti on van a anar els drets d'autor generats. Nosaltres l'hi hem explicat mes a dalt. Ni enganyem ni ocultem. En qualsevol cas sempre ha de contractar amb algú que li gestioni els drets que li corresponen. Però mes del 100% que oferim nosaltres a dalt no li va a donar ningú.

Els codis de les cançons en conjunt genera un codi EAN amb el qual es pot generar un codi de barres. No obstant això aquest codi de barres no es podria utilitzar en la fabricació de CDs tret que tots dos (digital i CD físic) tinguin el mateix preu, la qual cosa no ens ha ocorregut mai.

Si no té interès en la publicació digital, llavors ni els codis ISRC ni el EAN tenen sentit. Aquests codis s'utilitzen per saber on i quantes vegades es reprodueix la teva música i quantificar els drets d'autor (royalties). Si solament va a fer discos (CDs) físics, no són necessaris.

Si necessita un codi de barres, aquest es pot obtenir sol·licitant un ISBN. Compri-ho vostè mateix en agenciaisbn.es.

En qualsevol cas, tant ISBN, com el Diposito Legal, "per llei" solament ho pot sol·licitar l'autor i/o editor. A la foto que precedeix us mostrem una captures de pantalla del dipòsit legal en el qual es veu que es poden registra Àudio CD i en la segona part, com es veu, nosaltres únicament podem fer registres al nostre nom. Com es veu en el menú desplegable, no existeix la possibilitat de fer el registre a nom de tercers. Si algú li ofereix fer el registre gratis i sense compromís per a vostè, desconfiï. És bastant probable que no es faci al seu nom i els drets que desitja protegir, en realitat els hi està regalant a un tercer.

Com es pot veure a la foto del costat, és possible demanar un ISBN per un AudioCd i amb ell nosaltres li generem gratis el corresponent codi de barres.

Títols de les cançons en l'ordinador

Perquè els títols de les cançons es mostrin en els ordinadors, la música s'ha de registrar en la base de dades de CD Gracenote, de tal manera que quan s'insereix un disc, l'ordinador es connecta a l'esmentada Gracenote i mostra els títols.

El registre del CD es pot fer des de l'ordinador. iTunes té un menú que ho permet: amb el CD inserit, en el botó opcions es pot "Obtenir títols de les cançons" o bé "Enviar els títols de les cançons".

Els ordinadors no obtenen els títols del CD-Text. Ho poden llegir, però utilitzant un programari específic.