Bandera Inglesa.co.uk Bandera Española.com | 935170161 | 622004365 | Li truquem ¡GRATIS!

Història del CD i DVD

Els discos compactes (Àudio Compact Discs (CD-DÓNA)) van ser introduïts al mercat d'àudio per primera vegada en 1980 de la mà de Philips i Sony com a alternativa als discos de vinil i del cassettes. En 1984 ambdues companyies van estendre la tecnologia perquè es pogués emmagatzemar i recuperar dades i amb això va néixer el disc CD-ROM. Des de llavors el compact disc ha canviat d'una manera significativa la manera en el qual escoltem música i emmagatzemem dades.

Aquests discos tenen una capacitat de 650 Megaoctets de dades o 74 minuts de música de molt alta qualitat. D'una manera genèrica podem dir que el Compact Disc ha revolucionat la manera en què avui dia es distribueix tot tipus d'informació electrònica.

En 1990 van ser de nou Philips i Sony els que van ampliar la tecnologia i van crear el Compact Disc grabable (CD-R). Fins llavors tots els CDs que es produïen es feien mitjançant el procés industrial d'estampació d'una maqueta pregrabada.
El disc així gravat es protegeix amb una capa molt tènue d'alumini, la qual cosa li dóna el color típic platejat. Avui dia aquestes tècniques s'utilitzen per a quantitats superiors a 1000 unitats, mentre que per a quantitats inferiors és més barat, ràpid i convenient utilitzar l'enregistrament de discos grabables. Aquests també porten una capa de recobriment característica. Al principi aquesta era d'or i derivats, la qual cosa cap a que el disc tingués aquest color. Avui dia s'utilitzen altres compostos més versàtils, duradors i barats.

En l'actualitat, quan han passat molts anys des que Sony i Philips van desenvolupar el format digital del Compact Disc (CD) i van oferir al món la primera expressió de l'entreteniment " digital", ens arriba un nou i revolucionari producte : el Digital Video Disc (DVD). Després del CD, van venir el CD-ROM, Photo CD, CD-i, DCC, MiniDisc, ... però cap va crear les espectativas que ha creat el DVD. En aquesta evolució s'han produït avanços significatius en tecnologies que suporten aquests formats : làser òptics, pel·lícules reflectivas, replicació de discos, ... i sobretot, els algorismes de compressió i codificació de video, àudio i dades.

Indiscutiblement els avanços en els circuits integrats (VLSI) i els mecanismes de control han fet possible que les noves tecnologies es fessin realitat. Va ser al setembre de 1995 quan Sony, juntament amb altres nou companyies (Philips, Mashusita, Toshiba, ...) van unir els seus esforços i van crear un estandar unificat per al format DVD. Recolzat per les grans companyies electròniques i del món de la multimèdia (estudis cinematogràfics entre uns altres), va començar la seva marxa ...


Història del DVD

Els discos d'emmagatzematge de dades són cada vegada més sofisticats i es caracteritzen perquè la seva capacitat va augmentant per suplir les necessitats dels usuaris a l'hora de guardar dades. Existeixen diferents tipus de formats de DVD que encara han de sortir al mercat. Alguns com el DVD-R de doble capa començarà a comercialitzar-se en breu per cobrir les necessitats dels usuaris que disposen de gravadores –R.

imagen grabadora imagen sonybluray

Un altre dels formats és el Blue Ray. Desenvolupat per un grup d'empreses dedicades al consum d'electrònica i ordinadors coneguts com la BDA (Blue Ray Disc Association). Aquest disc utilitza rajos blaus amb longitud d'ona més curta. Aquests discos seran capaços d'emmagatzemar fins a 25 GB. I la seva versió de doble capa fins a 50 GB. En un futur aquestes capacitats s'ampliaran fins a 100 i 200 GB d'emmagatzematge.

Un altre dels formats de disc DVD que apareixeran serà l'HD-DVD (High-Density Digital Versàtil Disc) és un format òptic digital de DVD d'alta definició promogut per Toshiba, NEC I Sanyo.

imagen hddvd imagen fluorescente

El Fluorescent Multilayer Disc (FMD) és un altre dels formats, de les mateixes dimensions que els CDs i els DVDs., el lector del qual aprofita la llum fluorescent dels discos, per així augmentar la seva capacitat d'emmagatzematge. A més, són més ràpids a causa de la diferent sincronia entre la llum reflectida i la fluorescent i les dades són llegides simultàniament des de diferents zones del disc. És un disc en aparença transparent amb múltiples capes, cadascuna es pot llegir amb una intensitat diferent de làser. Cada disc podrà emmagatzemar 120 GB d'informació.Comparativa del pintat digital amb els antics

Detall d'un pintat de cd en alta definició.

El pintat digital és en alta definició .....[saber mes del pintat de 7 colors en alta definició]


Duplicació digital de CDs o DVDs


La duplicació digital té mes qualitat, és mes ràpida i costa menys...[saber mes sobre la duplicació digital de CDs i DVDs]


Digipacks

Detall d'una còpia de cd o dvd amb acabat digipack digital.

Els digipacks són el packaging de luxe...[saber mes sobre els digipacks]

Benvinguts

Dona amb una duplicació de cd a la ma